På väg mot Brisbane

På väg mot Brisbane för att få min dator lagad. Jag hoppas verkligen att det kommer gå lätt och smidigt och att jag får tillbaka en fungerande dator innan helgen. Det har gått jättebra att resa utan dator, istället för att slappa framför en film vissa kvällar har vi läst. Jag har läst mycket och jag älskart! Det jobbiga är bara att när jag fastnar i böcker så glömmer jag äta, sova och vara social men men det är det värt! Kan rekommendera:

Jojo Moyes - "Livet efter dig" och "Sophies historia" (säkerligen alla hennes böcker men har bara läst dessa) 
Jan Guillou - Triologin om Brobyggarna
Jussi Adler Olsen - Serien om Avdelning Q
Louise Boije af Gennäs "Blå korall" och "Högre än alla himlar" (snart kommer tredje boken!)

Vi stannade i Noosa i nästan två veckor och efter att ha bytt hostel till Dolphins har vi verkligen haft det toppen! Noosa är otroligt fint och i söndags när vi gick kustpromenaden tillsammans med Joe och Kim såg vi DELFINER! ÄNTLIGEN :D Jag var i extas och är fortfarande. Det var helt otroligt att sitta på klipporna och titta ut mot havet där nästan 30 stycken delfiner lekte. De andra fick dra mig därifrån efter ca 45 minuter för att vi skulle hinna tillbaka innan solen gick ner. Nu kan jag äntligen checka av det från min lista. CHECK!

(Inte så lätt att få med delfinerna på kort med mobilen. Men ni ser de va?)

På promenaden såg vi även ett piggsvin, en ödla som jag och Kim trodde var en livsfarlig orm och två stycken sköldpaddor. Jag tror att min förbannelse har gått över. Jag ser djur nu! Det var till och med jag som upptäckte delfinerna, det ni! 


Förutom att promenerat har vi solat, badat, hängt på hostellet, spelat beerpong (Emil kom tvåa och anledningen till att han inte vann var att det vinnande laget bestod av amerikaner, det är nästan fusk), druckit läskiga mängder goon, spelat horseracing, lärt folk dansa americanodansen och haft det allmänt bra. Joe och Kim kom till Noosa i lördags och vi möter upp med de i Brisbane igen imorgon. Kul :) 


Vi åkte nyss förbi Moloolaba och till och med hostelet som jag bodde på förra gången jag var här. Det är häftigt hur jag kände igen mig och hur många minnen som kom tillbaka när vi åkte förbi. T.ex backen där jag låg och skrek på mamma när jag inte orkade gå längre på väg hem från jobbet en kväll, fastän mamma var i Sverige och framförallt fastän jag var 20 år gammal. Köpcentret där kebaben jag jobbade på låg där jag enligt min chef rullade alldeles för stora kebaber och fick en utskällning för att jag inte ville servera en höggravid kvinna en flaska champagne. Hur ont i kroppen jag hade efter de där två dagarna på jordgubbsplockningen och hur jag levde på äggmacka för att det var det enda jag hade råd med, hur jag från mitt fönster kunde se McDonalds men att jag på tre månader aldrig åt där för att jag var pank. Varje gång jag äter jordgubbar nu tänker jag på hur glad jag är att jag inte plockar dem! Då smakar de ännu bättre :)  Det är galet att det är sex år sedan jag var här sist. Vart tog de vägen? Hamish, en engelsk kille vi umgicks med i Noosa utbrast: 6 år sen?! Då var jag tolv! Hmm, tur att ålder verkligen inte spelar någon roll :)